De revanche van Benjamin Verraes

Na zijn zege in het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de elite zonder contract is Benjamin Verraes blijven winnen. De teller staat ondertussen al op zeven overwinningen. "Ik ben steeds beter in conditie en ik presteer nu heel constant. Dat was ook mijn doel van bij het begin van het seizoen: er elke week staan, zonder echte vormpieken", verklaart Benjamin Verraes, gisteren nog derde in Gullegem Koerse, aan www.directvelo.be. "Sinds mijn overwinning in het Belgisch tijdritkampioenschap op 1 mei presteer ik echt op een goed niveau. Dat tijdritkampioenschap was ook mijn eerste grote doel dit seizoen. Tijdens de voorbije jaren was ik al twee keer op de tweede plaats gestrand, maar nu wou ik de driekleur", legt de 27-jarige renner uit. "Ondanks drie stages tijdens de winter raakte ik moeilijk in vorm doordat ik in het begin van het seizoen aan niet veel wedstrijden deelnam. Nu hebben mijn benen het goede ritme te pakken. Na een kleine onderbreking wordt de Ronde van de Oise mijn volgende doel. Ik ben er zeker van dat er daar iets inzit!"

De winnaar van de profkoers in Helchteren weet dat zijn profervaring bij Accent Jobs-Wanty niet vreemd is aan de karrenvracht zeges. "Uiteraard speelt dat een rol in de finale van wedstrijden. Vorig jaar eindigde het merendeel van de wedstrijden pas na tweehonderd kilometer en ik moest aanwezig zijn en me tonen. Daardoor ben ik dit seizoen altijd nog fris in de laatste kilometers en dat maakt het verschil. Bovendien kan ik rekenen op mijn spurt als ik met een kleine groep ontsnapt ben. Ik kan echter ook in de slotfase wegrijden en alleen aankomen. Mijn profervaring helpt me echt, zeker nu het niveau bij de elite zonder contract nog hoger ligt dan de voorbije jaren door de aanwezigheid van vele ex-profs die - zoals ik - geen nieuw contract wisten te versieren.

« IK HEB AL EEN BELGISCHE TITEL OP ZAK. WAAROM GEEN TWEEDE? »

De renner van Josan-To Win was ontgoocheld dat zijn ploeg niet mocht deelnemen aan de Ronde van België, maar hij wil terugslaan en tonen dat zijn niveau hoog genoeg is om naar de beroepsrenners terug te keren. "Ik wil me laten zien en revanche nemen op hen die niet in mij geloofd hebben. Sinds het begin van het seizoen verloopt alles goed. De staf, mijn ploegmaten, iedereen is gelukkig. Ik heb nu al een Belgische titel op zak. Waarom zou ik in augustus niet naar een tweede titel op zoek gaan in de wegrit? De omloop is niet vlak, maar het is nu ook weer geen Ardennenparcours. Ik zal zien tot wat ik er in staat ben."

Benjamin Verraes wil het nog niet hebben over een eventuele terugkeer naar het profpeloton in 2015. "Ik heb onlangs halftijds werk gevonden als boekhouder. Zo kan ik goed blijven trainen. Ik staar me niet blind op een profcontract. We zijn 2014 en ik wil dit seizoen het beste van mezelf geven."

Foto: Marc Van Hecke - www.sportfoto.be
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Benjamin VERRAES