Wissels bij Deplasco-VDBG Steenhouwerij

De voorbije week verliep allesbehalve rustig voor Deplasco-VDBG Steenhouwerij. Op één dag verloor de Oost-Vlaamse ploeg maar liefst twee renners: de ene heeft een blessure opgelopen, de andere heeft definitief een punt achter zijn carrière gezet wegens zijn studie. Gelukkig komen twee Zuid-Afrikaanse renners gedurende drie maanden de rangen van Deplasco-VDBG Steenhouwerij versterken.

Matthias De Vrient (21 jaar) werd woensdag in Bergen het slachtoffer van een werkongeval. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd, waar de volgende verwondingen werden vastgesteld: een verbrijzeld kaakbeen, een gebroken oogkas, een gebroken pols en een open wonde aan de wenkbrauw die met zeven hechtingen moest gedicht worden. Daags na het ongeval werd De Vrient naar het universitair ziekenhuis in Gent overgebracht, waar hij ondertussen geopereerd werd aan de kaak en de oogkas. De artsen plaatsten eveneens een plaatje in de pols. De operaties verliepen goed en De Vrient kan zich nu dus concentreren op zijn revalidatie. Eerstejaarsbelofte Thomas Mertens (18 jaar) heeft dan weer beslist om de fiets aan de haak te hangen en zich volledig op zijn studie te richten.

Positiever nieuws voor Deplasco-VDBG Steenhouwerij is dat twee Zuid-Afrikanen voor drie maanden naar België afzakken. Het gaat om Dirkie Nel en Jac-Johann Steyn. De twee zijn geen onbekenden voor de ploegleiding. Steyn kroonde zich als nieuweling tot Zuid-Afrikaans tijdritkampioen.

Foto: alle rechten voorbehouden
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Matthias DE VRIENT
Portrait de Thomas MERTENS
Portrait de Dirkie NEL
Portrait de Jac-Johann STEYN