François De Smedt weg bij Van der Vurst

Op het einde van vorig seizoen besloten Jurgen De Smet en François De Smedt de handen in elkaar te slaan. Uit de fusie van Van der Vurst en Rock Werchter ontstond het Van der Vurst Development Team, met Jurgen De Smet als voorzitter-ploegleider en François De Smedt en Nico Neyens als ploegleiders.

De ploeg startte met steile ambities. Met renners als Rutger Roelandts, Jeff Peelaers en Gert-Jan De Sy stelde het Van der Vurst Development Team voor 2014 meteen een plaats bij de eerste zeven in het ploegenklassement van de Topcompetitie voorop. Op termijn zou het team zelfs naar het continentale niveau willen doorgroeien.

Nog geen twee maanden na het begin van het seizoen is de liefde tussen De Smet en De Smedt echter al over. Na afloop van de Tweedaagse der Gaverstreek - waarin overigens geen enkele renner van het Van der Vurst Development Team bij de eerste twintig eindigde - kondigde François De Smedt aan dat hij de ploeg verlaat. Over de precieze reden van zijn vertrek wenst hij voorlopig echter geen verklaringen af te leggen.

Foto: alle rechten behouden
 

Mots-clés

En savoir plus