Kristof Dhollander voert Rupelspurters Boom aan

Koninklijke Wielerclub De Rupelspurters Boom heeft zijn samenstelling voor dit seizoen bekend gemaakt. Het team van voorzitter Patrick Mees telt in 2014 achttien renners in zijn rangen.

 

Dit jaar rekenen De Rupelspurters Boom opnieuw op kopman Kristof Dhollander (foto) om voor de overwinningen te zorgen. De Oost-Vlaming was het voorbije seizoen goed voor maar liefst tien regionale zeges. Daarnaast hoopt de ploeg dat Bavo Haemels zich verder kan blijven ontwikkelen. In 2013 was hij als eerstejaarsbelofte goed voor een zesde plek in het eindklassement van de Ronde van Vlaams-Brabant. Ten slotte is het uitkijken naar aanwinst Nick Van Humbeeck die in 2014 het blessureleed van zich af wil schudden.

 

De Rupelspurters Boom geven dit seizoen een aantal juniores de kans om hun debuut in de beloftencategorie te maken. Of zij meteen hun kans in de grote wedstrijden zullen krijgen, is een andere vraag. Het team neemt dit seizoen namelijk weer aan alle manches van de Lotto Beker van België deel. Begin maart zullen Wim Vermant, Kristof Dhollander, Bavo Haemels, Roman, Vanstaen, Nick Van Humbeeck en Niels Vandendriessche de eerste punten in dat regelmatigheidsklassement proberen te verzamelen.

 

Hieronder vindt u de volledige samenstelling van de ploeg.

 

De Rupelspurters Boom 2014: Arno Crabbé, Nick De Block, Gianni De Ridder (amateurs), Edwin De Wit, Kristof Dhollander, Jelle Donders, Bavo Haemels, Joran Mertens (Ijsklokje Cycling Team), Pieter Persoon (Wielerteam Waasland), Edwin Smeulders, Wim Stevens, Joeri Van Bugggenhout (amateurs), Niels Van Den Driessche, Wouter Van Engeland (Dijlespurters VV Mechelen), Nick Van Humbeeck (VL Technics-Abutriek), Roman Vanstaen, Wim Vermant en Jelto Veroft (Kalas Cycling Team 99 Schriek).

 

 

Foto: Marc Van Hecke

Mots-clés

En savoir plus