Belgisch avontuur van Mike Terpstra zit erop

Na één seizoen in de kleuren van Team 3M keert Mike Terpstra (26) naar eigen land terug. De Nederlander tekende een contract bij Croford Cycling Team.

 

De broer van Omega Pharma-Quick Step-renner Niki Terpstra zette twee jaar geleden de stap om in Spanje te koersen. Op de Nederlandse wegen kon de Nederlandse klimmer zijn kwaliteiten immers niet ten volle benutten. Na een aanpassingsjaar eindigde Mike Terpstra in 2012 als tweede in het regelmatigheidsklassement Copa de España en won hij de eendagswedstrijd GP Nuestra Señora de Oro voor huidig Garmin-prof Lachlan Morton.

 

Zo werd Terpstra door de Belgische continentale formatie Team 3M opgepikt. Ondanks enkele knappe prestaties in het voorjaar, met onder andere een zevende plaats in zowel de Kattekoers als de Volta Limburg Classic, werd zijn seizoen vooral door pech gekenmerkt. In de Ronde van Midden-Nederland kwam hij hard ten val en hield daaraan een zware hersenschudding over. Nadien nam Team 3M Terpstra nooit meer in zijn selecties op.

 

Terpstra schrijft op zijn website: “Het werd duidelijk dat een verdere toekomst (…) bij Team 3M er niet inzat. Van beide kanten was er geen intentie meer om verder te gaan. Er zijn enkele grote teleurstellingen geweest (…) waardoor doorgaan geen optie was. Wel heb ik veel geleerd en nieuwe fijne mensen leren kennen. Ik wil dan ook de volgende mensen bedanken: Frank Boeckx, David Philips, Fred Stroykens, Ronald Faas en alle renners van Team 3M 2013. Ik wens de ploeg veel succes en wijsheid in de toekomst toe.”

 

Volgend seizoen koerst Terpstra opnieuw voor een Nederlands team. “Ik ga namelijk naar Croford Cycling Team van ploegleider Johan Berghmans en manager Jacques Leemans. Ik was zeker nog niet van plan te stoppen en heb nog ambities. Ik houd gewoon van wielrennen en kan het niet missen.” Hoewel het team niet over een continentale licentie beschikt, is Terpstra tevreden, aangezien de ploeg enkele heuvelachtige wedstrijden in haar programma opgenomen heeft.

 

Ondanks mislukt lobbywerk bij grotere ploegen gaat Terpstra vol moraal 2014 in. “Als voorbereiding op het Europese seizoen maak ik een exotisch uitstapje naar de Tour de Filipinas, een veertiendaagse rittenkoers in de getroffen Filippijnen. Hopelijk ben ik daarna vertrokken voor een mooi seizoen, waarin ik opnieuw met een overwinning wil aanknopen. Daarnaast wil ik het plezier in het wielrennen terugvinden”, besluit Terpstra.

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Mike TERPSTRA