Dieter Bouvry: “Ontgoocheld Etixx-iHNed te moeten verlaten”

Na amper één seizoen in de kleuren van Etixx-iHNed keert Dieter Bouvry (21) in 2014 naar zijn vroegere team EFC-Omega Pharma-Quick Step terug. De West-Vlaming tekende eind vorig jaar na een derde plek in de Ronde van Namen en een vierde plaats in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften een contract bij de Tsjechische continentale formatie, maar moet daar nu vertrekken. Bouvry toont zich ontgoocheld, blijft evenwel strijdlustig. Volgend seizoen wil hij terug met de overwinning aanknopen.

 

DirectVélo: Hoe kijk je zelf op het seizoen 2013 terug?

Dieter Bouvry: “Ik ben eerder tevreden met mijn prestaties dit jaar. Vooral in enkele buitenlandse etappewedstrijden eindigde ik vaak bovenaan het klassement. Zo werd ik vijfde in de Ronde van Tsjechië, zesde in de Volta ao Alentejo en zevende in de Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques. Allemaal 2.2-koersen. Daarnaast ben ik erg opgetogen met mijn selectie voor het wereldkampioenschap in Firenze en het Europese kampioenschap in Olomouc. Al met al oogt mijn rapport goed. Ik wilde regelmatig presteren en mij in de grote wedstrijden tonen. Dat is gelukt.”

 

Wat waren de hoogte- en dieptepunten dit jaar?

“Positief bestempel ik mijn deelname aan vele hoog aangeschreven wedstrijden. Ik heb duidelijk progressie geboekt: ik ben veel sterker geworden in vergelijking met vroeger. De grote ontgoocheling volgde pas na het seizoen, toen ik vernam dat ik niet bij Etixx-iHNed kon blijven.”

 

Waarom gaf de ploeg je geen nieuw contract?

“De communicatie met de ploegleiding verliep op het einde van het seizoen bijzonder moeilijk. Eerst kreeg ik te horen dat ik bij Etixx-iHNed kon blijven, maar drie weken later bleek ik geen nieuw contract te krijgen. In 2014 zal er slechts één Belg voor de continentale formatie rijden. Dat vind ik spijtig. Bovendien hebben ze een jaar lang alles voor mij gedaan, in mij geïnvesteerd en nu, na amper één jaar, laten ze me vallen.”

 

Je keert dus nu naar EFC-Omega Pharma-Quick Step terug, het team dat je eind vorig jaar verliet.

“Ja, ik zal in hun kleuren ook aan een aantal zeer mooie wedstrijden kunnen deelnemen. Ik vind er een omkadering terug die ik vertrouw en die bovendien in mij gelooft. De ploeg is ook goed uitgebalanceerd: de combinatie van enkele laatstejaars- en eerstejaarsbeloften zal vonken geven.”

 

Heb je nog andere aanbiedingen gekregen? Van andere continentale ploegen?

“Neen, voor de simpele reden dat ik dit seizoen geen enkele aansprekende overwinning geboekt heb. Ik heb überhaupt niet gewonnen dit jaar. Dat is een probleem. In 2014 wil ik daar verandering in brengen.”

 

Wat zijn je grote doelstellingen voor volgend seizoen?

“In de eerste plaats koersen winnen, in de tweede plaats mij opnieuw in de grote wedstrijden tonen. Ik wil vooral in Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix voor beloften sterk voor de dag komen. Het voorjaar wordt enorm belangrijk. Dan wil ik op het strijdtoneel verschijnen. Ten slotte hoop ik opnieuw voor de Ronde van de Toekomst en het wereldkampioenschap geselecteerd te worden.”

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Dieter BOUVRY