Twee Nederlanders voor Veranclassic-Doltcini

Veranclassic-Doltcini blijft bijzonder actief op de transfermarkt. De ploeg van manager Geoffrey Coupé trok nu ook de Nederlanders Martijn Keizer (25, foto) en Rick Ottema (22) aan.

 

Martijn Keizer droeg vier seizoen de kleuren van het Rabobank Continental Team vooraleer hij de overstap naar World Tour-ploeg Vacansoleil-DCM maakte. De geboren aanvaller werd dit seizoen zevende in het Nederlands kampioenschap tijdrijden en elfde in de Volta Limburg Classic. Zijn enigste profzege tot nog toe is de Franse koers Boucles de l’Aulne.

 

Rick Ottema komt niet uit het Rabobanknest. Na een sterke passage bij de juniores tekende hij een contract bij Cyclingteam De Rijke. De grote doorbraak bleef vooralsnog uit. Vorig seizoen greep hij in de tweede etappe van de Baltic Chain Tour nog nipt naast een eerste overwinning.

 

De twee Nederlanders brengen het totaal van binnenkomende transfers bij Veranclassic-Doltcini op twaalf. Bij de nieuwe continentale ploeg worden ze onder andere met hun landgenoot Bram Nolten verenigd.  

 

 

Foto: Etienne Garnier

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Martijn KEIZER
Portrait de Rick OTTEMA