Deplasco vervangt Lumet als hoofdsponsor

Deplasco-VDBG Steenhouwerij is de nieuwe naam van het voormalige Lumet-VDBG Steenhouwerij. Voorzitter Gerry Vande Pontseele verwelkomt de dakwerkonderneming uit het Oost-Vlaamse Eke als nieuwe hoofdsponsor van de ploeg.

 

Het team met hoofdzetel in Parike maakte tegelijk zijn samenstelling voor komend seizoen bekend. Vier juniores maken de overstap naar de beloftencategorie, terwijl ook Kevin Rasschaert en Stijn Van Hecke van ploeg veranderen. Zij zullen in 2014 de kans krijgen om manches van de Beker van België, waarvoor Deplasco-VDBG Steenhouwerij een deelnamebevestiging gekregen heeft, te betwisten.

 

Uithangbord van de ploeg Geert Wellens verlaat Deplasco-VDBG Steenhouwerij voor Luihoeve Crossers. De veldrijder hoopt na een jaar vol rugproblemen in de B-veldritten opnieuw mee voorin te koersen. Daarnaast zetten onder andere Pieter Cordeel en Kenny Van Braeckel een punt achter hun wielercarrière.

 

Een volledig overzicht van de ploegsamenstelling vindt u hieronder.

 

Deplasco-VDBG Steenhouwerij 2014: Edward De Boeck (Wielerklub Noord-West Brabant), Jonas De Mulder, Guust De Smul (Young Schelde CT), Jean-Pierre Fauconnier, Thomas Mertens (Onder Ons Parike), Dirkie Nel, Kevin Rasschaert (Steeds Vooraan Kontich), Tom Smith, Zowé Soberon (Young Schelde CT), Wesley Van Dyck, Matthias De Vrient, Jens Maertens, Nicky Van der Schueren, Jarno Van Guyse, Gillian Van Rymenant, Kevin Van Goethem, Stijn Van Hecke (Gentse Velosport), Jan Van Zeebroek, Michiel Vander Beken en Sven Wielandt.

 

Vertrekkers: Pieter Cordeel (stopt), Kenny Van Braeckel (stopt), Indy Van Damme (KSV Deerlijk-Gaverzicht), Kevin Van De Keer (stopt), Nicolas Van Helsuwé (stopt), Kristof Vande Pontseele (stopt) en Geert Wellens (Luihoeve Crossers).

Mots-clés

En savoir plus