Jérôme Baugnies opnieuw profrenner

Volgens de sportredactie van de RTBF krijgt Jérôme Baugnies volgend seizoen opnieuw een kans als profrenner. De nieuwe procontinentale ploeg, met Wanty als hoofdsponsor, verzekerde zich van de handtekening van de Belgische kampioen bij de eliterenners zonder contract.

 

Jérôme Baugnies werd eind 2011 door het toenmalige Team NetApp op straat gezet. In de kleuren van To Win-Josan Cycling Team fietste hij die frustratie van zich af: onder andere in de Kattekoers en Triptyque Ardenais liet hij de verzamelde concurrentie zijn achterwiel zien. Baugnies’ zegeteller staat intussen op vijftien.

 

De 26-jarige renner kreeg zijn opleiding bij Topsport Vlaanderen. In zijn eerste profseizoen maakte hij meteen indruk met een derde plek in de Italiaanse wedstrijd Tre Valli Varesine. Nadien liet de Meerbekenaar vaak staaltjes van zijn talent zien, maar de grote doorbraak kwam er niet. In 2013 kwam zijn killerinstinct opnieuw bovendrijven. Niet voor niets staat Baugnies eerste in de Challenge DirectVélo.

 

Jérôme Baugnies is trouwens niet de enige aanwinst van het nieuwe Wanty. Ook Bjorn Leukemans, Frederik Veuchelen & Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) en Laurens De Vreese (Topsport Vlaanderen-Baloise) lijken zeker van een stekje in de selectie. Jérôme Gilbert, Grégory Habeaux, Kévin Van Melsen en Thomas Degand zouden dan weer bijgetekend hebben.

 

De ploeg lijkt een mix van het huidige Vacansoleil-DCM en Accent Jobs-Wanty te worden. De tweede naamsponsor wordt wellicht binnen enkele dagen bekend gemaakt. Volgens teammanager Jean-François Bourlart gaat het ook om een Waalse geldschieter.

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Jérôme BAUGNIES