Igor Decraene, gemaakt voor rittenkoersen

Nogal motiverend, juniorenwereldkampioen tijdrijden worden op je 17de, zoals Igor Decraene dinsdagmorgen in Firenze (Italië). Wie uitblinkt in deze discipline, die een grote motor vergt, kan echter evolueren tot een topper op andere terreinen, van klassiekerkoning tot protagonist in de rittenwedstrijden.

Carlo Bomans, de Belgische bondscoach, neigt naar de tweede optie. "Igor is een renner voor de grote ronden", legt hij uit aan DirectVelo.com.

Tot nu toe liet hij buiten het tijdrijden niets uitzonderlijks zien op internationaal niveau: 19de in de Vredeskoers, 43ste in de GP Général Patton en 39ste in de Keizer der Junioren (waar hij wel de tijdrit won). De jonge renner wil zich in 2014 echter ontwikkelen in het shirt van de Tieltse Renners en de nationale ploeg. Hij hoopt trouwens terug te keren naar de Vredeskoers om er beter te doen dan in 2013.

"Ik klim graag, maar ik houd niet van heel lange beklimmingen", preciseert hij aan DirectVelo. Carlo Bomans is optimistischer: "Igor is een complete renner: hij klimt goed, in een krachtige stijl. En ik denk dat we hem kunnen helpen om andere kwaliteiten te ontwikkelen, zoals de spurt."

Om zijn enorme potentieel te ontplooien zal de jonge wereldkampioen geduldig moeten zijn en aan de druk moeten weerstaan. "We moeten hem een beetje tijd geven", benadrukt de bondscoach. Realistisch en met beide voeten nog stevig op de grond keert Igor Decraene donderdagmorgen terug naar zijn klas in het college in Waregem.

Foto: Joyce Ghijs
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Igor DECRAENE