Igor Decraene: "Ik zal de regenboogtrui kunnen dragen"

DirectVelo.com sprak met Igor Decraene, de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. De 17-jarige Waregemnaar treedt in de voetsporen van Jurgen Van Den Broeck, die 12 jaar geleden de beste junior van de wereld was in het tijdrijden. Decraene wil van zijn succes genieten voor hij zich concentreert op het seizoen 2014.

DirectVélo: Hoe komt het dat jij zo sterk was terwijl andere favorieten zoals Nikolay Cherkasov moeite hadden om te bevestigen?
Igor Decraene: "Ik voelde me sterk. Sinds vrijdag, toen ik in Toscane aankwam, voelde ik dat ik heel goede benen had. Voor de start had ik een beetje stress, maar in het algemeen had ik er wel vertrouwen in. Sinds het Europees kampioenschap in juli (waar hij op de tweede plaats eindigde, op een seconde van de titel, red.) had ik alles op het tijdrijden gezet. Trainingen, wedstrijden, stages met de nationale ploeg ... Dat alles werd georganiseerd met als doel het WK tijdrijden te winnen.

Sinds wanneer gaat je voorkeur naar het tijdrijden uit?
"Vorig jaar, op het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor nieuwelingen, heb ik ondervonden dat ik aanleg heb voor deze discipline. Ik werd derde (na Senne Leysen en Jordi Warlop, red.). Tot dan was ik me niet bewust van mijn capaciteiten. Die prestatie heeft alles veranderd."

Hoe kijk je tegen het seizoen 2014 aan?
"Ik zal bij mijn huidige ploeg (Tieltse Renners, red.) blijven. Ik voel me er goed en ik wil niet veranderen op mijn 17de. Ik heb het geluk dat ik nog eerstejaarsjunior ben. Volgend jaar zal ik in de tijdritten dus de regenboogtrui kunnen dragen. Dat worden heel fijne momenten. Ik hoop ook geselecteerd te worden voor de nationale ploeg en niet alleen voor wedstrijden tegen de klok. Ik zou goed willen presteren in de Vredeskoers en waarom niet in een koers als Parijs-Roubaix, waarvan alle renners dromen!"

Foto: Gilberto Chiocce
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Igor DECRAENE