Rock Werchter gaat samen met Van Der Vurst

Het is al een tijdje bekend dat Rock Werchter CT niet in zijn huidige vorm zal blijven bestaan. In alle stilte bereidde de teamleiding de voorbije maanden een fusie met KDL-Crelan voor, maar donderdag werd het akkoord plots opgeblazen. Met Van Der Vurst CT vond Francois De Smedt, de ploegleider van Rock Werchter CT, in recordtijd echter een nieuwe fusiepartner.

"De onderhandelingen met KDL-Crelan waren heel ver gevorderd", doet Francois De Smedt het verhaal aan DirectVélo. "Het team zou Crelan-DCM heten en KDL zou ondersteunende partner worden, maar donderdag werd het project plots via een tekstbericht door Jan Verstraeten (de ploegleider van Crelan-KDL, red.) afgeblazen. Ik weet niet wat er gespeeld heeft. Verstraeten zegt dat hij onvoldoende tijd heeft om zich met het team bezig te houden, maar volgens mij is dat niet de ware reden. Verstraeten laat ook Crelan-KDL-manager Stefaan Sweeck in de steek."

"Ik kan kan best aannemen dat KDL liever investeert in Sven Nys en dat DCM wil meestappen in het nieuwe profteam van Hilaire Van der Schueren, maar op menselijk vlak is het een heel spijtige zaak dat een project waar maandenlang aan gewerkt is, opeens stopgezet wordt."

Van Der Vurst CT steekt gelukkig de reddende hand toe. "In twee tot drie dagen is er heel hard gewerkt", zegt De Smedt met terechte trots. "Van Der Vurst CT en wij hebben dezelfde doelstellingen en toekomstplannen. Dankzij deze prachtige fusie kunnen volgend jaar een twintigtal renners op Topcompetitieniveau koersen. Wij nemen acht wegrenners en pistiers mee. Het team zal voorts bestaan uit acht renners uit de huidige kern van Van Der Vurst CT en twee of drie nieuwkomers." De namen van de renners worden in de loop van volgende week bekendgemaakt.

Foto: Jean-Luc Boitte
 

Mots-clés

En savoir plus